خانه / زیست نامه / غلامرضا جلالی

غلامرضا جلالی

 

استاد غلامرضا جلالی متولد ۱۳۳۳ زنجان است. وی تحصیلات ابتدایی را در مدارس زنجان و پری(سرزمین نیاکانش) به پایان برد و در سال ۱۳۴۶ همراه پدر به مشهد مهاجرت کرد. سال ۱۳۴۷تحصیلات ابتدایی را در مدرسۀ منوچهری مشهد تمام کرد و مدت ۸ سال در مدرسه آیت‌الله‌العظمی ‌میلانی با علوم دینی آشنا شد. او در آن سالها دروس حوزه را تا اتمام رسائل و مکاسب و شرکت در مکاسب محرمه و نیز شرح منظومه در محضر آیت‌الله فقید حاج آقا سید عزالدین زنجانی ادامه داد. سپس به تحصیل در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز روی آورد و لیسانس حقوق قضایی را از آنجا اخذ کرد.
استاد جلالی، سال ۱۳۷۰ بار دیگر به مشهد بازگشت و درس‌های خارج فقه و اصول را نزد بزرگان این دیار ادامه داد. بزرگانی چون آیت‌الله رضازاده، آیت‌الله میرزاعلی فلسفی، مرتضوی، علم‌الهدی (به مدت هشت‌سال) و همچنین در درس خصوصی فصوص‌الحکم و مصباحُ‌الانس مرحوم استاد شیخ محمدباقر ساعدی‌خراسانی شرکت نمود. سپس مدرک سطح ۳ (کارشناسی‌ارشد) را از مدیریت حوزه علمیه قم با پایان‌نامه «الولایه من قبل الجائر» اخذ کرد.
کارنامه علمی: از استاد جلالی صد‌ها مقاله، یادداشت و گفتگو و کتاب در زمینه‌های عرفان، فلسفه، فرهنگ و تمدن، تاریخ معاصر، حقوق، رسانه، تاریخ ادیان، شیعه‌شناسی، حوزه‌شناسی، زندگی‌نامه‌نویسی، مسایل سیاسی و اجتماعی و هنر موجود است. در اینجا تنها به اهم کتب ایشان اشاره می‌شود، برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه شخصی ایشان مراجعه شود. بحثی درباره جامعه‌شناسی اسلامی‌(سلسله درس‌های استاد محی‌الدین حائری‌شیرازی، انتشارات دانشگاه شیراز ۱۳۷۰)؛ تقویم تاریخ خراسان از مشروطه تا انقلاب اسلامی‌(مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران ۱۳۷۷)؛ مشهد در بامداد نهضت امام‌خمینی (مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران ۱۳۷۸)؛ آشنایی با تاریخ ادیان ابراهیمی(تهران، آییژ، ۱۳۸۰)؛ مشاهیر مدفون در حرم رضوی، جلدهای ۱تا۶ (بنیاد پژوهشهای اسلامی‌آستان‌قدس‌رضوی به ترتیب ۱۳۸۲، ۱۳۸۷، ۱۳۸۷ و ۱۳۸۷)}؛ دیدگاه‌های علمی ‌آیت‌الله‌العظمی‌سید محمدهادی میلانی (بنیاد پژوهش‌های اسلامی‌۱۳۸۴)؛ مردم‌شناسی دینی، هنر و پژوهش‌های هنرمندان (پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، تهران ۱۳۸۴)؛ نظریه اخلاقی سینما (پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، تهران ۱۳۸۴)؛ و… . استاد هم‌اکنون(۱۳۹۵) مدیرگروه فرهنگ و تمدن اسلامی و عضو هیئت‌علمی ‌پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(پژوهشکده اسلام تمدنی) و معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهشهای اسلامی ‌آستان‌قدس‌رضوی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *